Kayu Putih

Praktijk voor Massage-Therapie

 

Zwangerschaps massage

Massage = aanraken = tederheid voor het kind.  Dit heeft een positieve invloed op de productie van zwangerschaps hormonen en het reduceert de aanmaak van stresshormonen.

 

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap regelmatig (liefdevol) worden aangeraakt, later hun baby ook met meer zorg en tederheid kunnen aanraken.

 

Massage reduceert de aanmaak van stresshormonen in het lichaam en massage heeft een positieve invloed op de productie van de zwangerschapshormonen prolactine, oestrogeen en progesteron. Prolactine helpt mee bij de voorbereiding op borstvoeding en veroorzaakt nesteldrang. Oestrogeen maakt weefsel soepeler en bereid zo voor op de bevalling. Bovendien zorgt dit hormoon tegen het einde van de zwangerschap voor het samentrekken van de baarmoeder. Progesteron zorgt ervoor dat de zwangerschap in stand blijft. Verdere voordelen zijn dat je doorbloeding verbetert waardoor je minder vocht vasthoud en minder last hebt van hoofdpijn.

 

De laatste drie maanden van de zwangerschap masseer ik vanuit de zijligging. Hiervoor heb ik een extra zachte massage tafel, extra kussens en warme handdoeken.

 

Terug naar massages

Ontwerp en realisatie: Rakàta